Mijn favorieten

Verkoop

Een huis verkopen:
een hele zorg..

 

U overweegt uw huis te verkopen. Het is dan zonder meer verstandig hierbij een vakman van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in te schakelen. Bij Bob Bakker bent u aan het juiste adres om te profiteren van zijn ervaring en zijn kennis als gecertificeerd en beëdigd makelaar-taxateur.

Met betrouwbaar advies van Bob Bakker makelaardij heeft u een hele zorg minder!

We leggen u graag uit wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van uw huis. Hoe wij u daarbij behulpzaam kunnen zijn en, heel belangrijk, welke meerwaarde Bob Bakker makelaardij u hierbij kan bieden.

Goede inventarisatie
Aan elke succesvolle woningverkoop gaat een goede inventarisatie van het huis vooraf. Met 'goed' bedoelen wij niet alleen het schetsen van een zo mooi mogelijk beeld, maar ook een zo reëel mogelijke voorstelling.Gebaseerd op deze inventarisatie en uw aanvullende informatie stelt Bob Bakker makelaardij een informatiepakket samen, met voor de koper belangrijke details aangaande uw woning.

Afhankelijk van de staat en de ouderdom van de woning is het soms nodig dat dit pakket wordt uitgebreid met een BouwTechnokeuring die wordt uitgevoerd door een onafhankelijk gespecialiseerd keuringsbureau. Op deze manier krijgt de potentiële koper een objectieve indruk van de bouwkundige en technische staat van uw woning, zodat hij goed weet wat hij koopt. Het scheelt u, als verkoper, een hoop problemen. Bob Bakker makelaardij adviseert u natuurlijk ook bij het vaststellen van de vraag- en verkoopprijs.

Presentatie
Aan de hand van het complete informatiepakket adviseren wij u over de presentatie van uw huis aan de markt. Dat kan via diverse kanalen. Bob Bakker makelaardij kiest samen met u voor de beste aanpak.

Bezichtiging
Wanneer wij kandidaat-kopers voor uw huis hebben gevonden maken wij met u en met hen een afspraak voor een bezichtiging. Bob Bakker makelaardij leidt de serieus geïnteresseerde kandidaat-kopers rond, al of niet in uw bijzijn, net wat u zelf prefereert. Mede door het informatiepakket over uw huis krijgt de kandidaat-koper in alle opzichten een goed beeld van uw huis.
Na elke bezichtiging ontvangt u een beknopt rapport, waardoor u - ook als u er niet bij bent - snel duidelijkheid heeft over de voortgang.

Correcte onderhandelingen
Bob Bakker makelaardij voert, namens u, de onderhandelingen. Het hele proces van de onderhandelingen nemen we vooraf met u door. Tussentijds informeren en adviseren wij u over elke stap. Dat biedt duidelijkheid in de procedure.

Zorgvuldige afwikkeling
Is er overeenstemming bereikt, dan is het verstandig dit direct op papier vast te leggen. Bob Bakker makelaardij zorgt voor de opstelling van het koopcontract en een goede overdracht van gegevens aan de notaris. Daarnaast stellen wij, samen met u, een lijst samen van roerende zaken die bij de koop inbegrepen zijn.
In het geval dat de koper het koopcontract zelf wil laten opmaken, zorgen wij voor een grondige controle.
De officiële overdracht van de woning vindt plaats bij de notaris, die zorgt voor de inschrijving van de verkoopakte in de kadastrale registers. Men noemt dit: het passeren van de akte. Normaal gesproken wordt de woning tegelijkertijd opgeleverd (de sleutels worden overhandigd).
Vlak voor dit moment begeleiden wij de koper tijdens een laatste inspectie van de woning. Dat voorkomt onduidelijkheden bij de definitieve overdracht bij de notaris.

Na de verkoop
Onze dienstverlening is met het passeren van de verkoopakte niet afgelopen.
Mochten er in een later stadium na de verkoop problemen ontstaan, dan kunt u altijd een beroep op ons doen voor advies en waar mogelijk ondersteuning en bemiddeling.
Voor het geval u weer een woning wil kopen, staan wij u ook daarbij weer graag terzijde.
 

Betrouwbaar advies van Bob Bakker makelaardij. Een hele zorg minder!